Mi az élelmi rost és mi a szerepe az egészségben?

A rostszegény táplálkozás napjaink egyik népbetegségének is tekinthető, hiszen a népesség legalább fele minden nap kevesebb rostot juttat a szervezetébe az étrendjében, mint amennyire a testének a normál működés fenntartásához szüksége lenne. A gyomor- és béltraktust érintő betegégségek szinte mindegyikében szerepet játszik a nem megfelelő mennyiségű rostfogyasztás.

cotifibra rost

Kétfajta élelmi rost típus létezik: oldható és oldhatatlan. Az oldható rostok vízzel zselés anyagot képeznek az emésztőrendszerben, amely az emésztés ütemét lelassítja és meggátolja a túl nagy mennyiségű keményítő és cukor felszívódását. Az oldhatatlan rostok a vizet megkötik, így a bélrendszerben növelik a széklet térfogatát, ezzel párhuzamosan gyorsítják a bélmozgást is. Az oldható rostok főleg gyümölcsökben, az oldhatatlanok pedig magvakban találhatók meg.

A rostdús táplálkozás ajánlott mindenki számára, aki meg szeretné őrizni egészségét, de bizonyos helyzetekben kifejezetten szükséges az étrend élelmi rostokkal való bővítése. Ilyen például az az este, ha súlyfelesleggel küzdünk. A rostfogyasztás több fronton támogatja a fogyást. Egyrészt a rostdús élelmiszereket tovább rágjuk, így megelőzik a túlevést, a gyomor hamarabb érzékeli, hogy tele van. Másrészt a rostok mindkét formája vízzel érintkezve nagy térfogatú anyagokat képez, ezért a rostdús élelmiszerek nemcsak jobban csillapítják az éhséget, de hosszabb időn keresztül tartják meg a jóllakottság érzését. Így a kevesebb több lehet, hiszen kisebb mennyiség bevitele is elegendő.

A Cotifibra Bélradír kivigyümölcsből származó, kiváló minőségű és természetes prebiotikus rostokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a bélflóra egészségéhez, megtisztítják a bélfalakat, fontos szerepet vállalnak a szervezet a méregtelenítésében. A benne található rostok segítenek az egészséges bélműködés visszaállításában és fenntartásában, támogatják a bélmozgást, a bélsarat pedig lazítják. Ezáltal tisztítja a Cotifibra a bélrendszert, hozzájárulva az ideális testsúly eléréséhez és megtartásához, segít véget vetni az irritábilis bél szindróma, az aranyér, a hasmenés és szorulás okozta szenvedéseknek, méregtelenítő hatása pedig javítja az általános közérzetet is.

 

Natur Tanya CotifibraBélradír ivótasakok 12db

Natur Tanya Cotifibra Bélradír ivótasakok 12db

A bélradír ivótasakok fogyasztásával enyhíthetők az emésztési zavarok. Kivi pektinnel, rövidláncú prebiotikus rostszálakkal és actinidin enzimmel. 

Ár: 4240 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!